Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ana SayfaAna Sayfa  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Küfürden kurtulmak için duâ

YazarMesaj
akbayirfm
Admin
Admin
akbayirfm

Küfürden kurtulmak için duâ Empty
MesajKonu: Küfürden kurtulmak için duâ    Küfürden kurtulmak için duâ Icon_minitimeCuma Nis. 03, 2015 7:01 am

Erkek olsun, kadın olsun, her Müslümanın, her sözünde, her işinde, Allahü teâlânın emrlerine, yanî farzlara ve yasak ettiklerine yanî harâmlara uyması lâzımdır. Bir farzın yapılmasına, bir harâmdan sakınmağa ehemmiyyet vermiyenin îmânı gider, kâfir [Allahın düşmanı] olur. Kâfir olarak ölen kimse, kabirde azâb çeker. Âhıretde Cehenneme gider. Cehennemde sonsuz yanar. Af edilmesine, Cehennemden çıkmasına imkân ve ihtimâl yoktur.
Kâfir olmak çok kolaydır. Her sözde, her işde kâfir olmak ihtimâli çokdur. Küfrden kurtulmak da çok kolaydır. Küfrün sebebi bilinmese dahî, hergün bir kerre, “Yâ Rabbî! Bilerek veyâ bilmiyerek küfre sebeb olan bir söz söyledim veyâ bir iş yapdım ise, nâdim oldum, pişmân oldum. Beni af et” diyerek tevbe etse, Allahü teâlâya yalvarsa, muhakkak afv olur. Cehenneme gitmekden kurtulur.
Cehennemde sonsuz yanmamak için, hergün muhakkak tevbe etmelidir. Bu tevbeden dahâ mühim bir vazîfe yokdur. Tekrâr bildirelim ki, kul hakkı bulunan günahlara tevbe ederken, bu hakları ödemek ve terk edilmiş namazlar için tevbe ederken, bunları kazâ etmek lâzımdır.
https://akbayirfm.yetkinforum.com

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Akbayır İlköğretim için yıkım kararı çıktı
» Akbayır Termik Santrali için ÇED toplantısı yapıldı
» ALLAH icin Harcamak (Dini Sohbet Nihat Hatipoglu)