Akbayır Belde Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, atıl durumdaki ilkokul binasını sosyal tesis olarak belde halkının hizmetine kazandırmak istediklerini söyledi.
Akbayır Belde Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi'nin 24 Eylül 2010 tarihli raporu ile yıkımına karar verilen eski ve atıl durumdaki ilkokul binasını, yapacakları güçlendirmenin ardından sosyal tesis olarak belde halkının hizmetine kazandırmak istediklerini belirterek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün buna ret kararı vermesine bir anlam veremediklerini söyledi.
Akbayır Beldesi'ndeki okul sıkıntısının çözümü için AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın desteği ile yeni okul yapımına karar verildiğini ve ihalesinin sonuçlandığını anlatan Başkan Öztunç, yeni okul binasının Ocak ayında başlayacağını ve yeni yıla yetişeceğini kaydetti.
Beldedeki en eski okul binası için yıkım kararı alındığını ve yıkımında mahalli imkânlarla yapılmasının istendiğini dile getiren Öztunç, “Biz şuanda atıl durumda bulunan bu binayı yıkmak istemiyoruz. Kendi imkânlarımız ile yapacağımız güçlendirmenin ardından, belde halkımızın hizmetine sosyal tesis olarak açmak istiyoruz. Bu amaçla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atıl binanın belediyemize tahsisi için yazı yazdık. 7 Aralık 2011 tarihli cevap yazısında ise, hiçbir gerekçe gösterilmeden tahsisin uygun olmadığı belirtiliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, yıkım kararı verilen atıl durumdaki eski okul binasının belde halkının hizmetine sunulmasına neden müsaade etmiyor, bunu anlamış değiliz” dedi.
Beldelerindeki öğrencilerin şuanda ilköğretim okulu ikinci kademe binasında eğitimlerini sürdürdüklerini kaydeden Öztunç, yeni ve modern okul binasının yapımı için ise ihalenin gerçekleştirildiğini söyledi.
Öztunç, şöyle konuştu:
“Yeni okul binası yapıldığında, şuanda öğrencilerin eğitim görmeye çalıştığı ikinci kademe binası da boşa çıkacak. Bizim Akbayır Belde Belediyesi olarak yeni okul binası için 20 dönüm arsa tahsis etmemize rağmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aynı duyarlılığı gösterip, atıl durumdaki eski okul binasını belde halkının hizmetine sunmamıza olanak sağlamıyor. Biz terk edilmiş, atıl durumdaki okul binasını sosyal tesis yapmak istiyoruz. Tüm güçlendirme çalışmalarını ise belediye olarak biz yapacağız. Akbayır halkı olarak bunu istiyoruz. Diğer yandan tahsisin hangi nedenden dolayı yapılmadığı konusunda da açıklama bekliyoruz.”