akbayirfm Admin
| Konu: kevkirli senlikleri Çarş. Tem. 14, 2010 10:53 pm | |
| [URL='http://www.hizliupload.com/viewer.php?id=524370halil.jpg'] [/URL] Akbayır’da Kevgirli Şenlikleri yapıldı Akbayır Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kevgirli Şenlikleri, büyük katılımla gerçekleşti. 13 Temmuz 2010 / 09:09Akbayır Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Kevgirli Şenlikleri, büyük katılımla gerçekleşti. Akbayır Belde Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, beldede 40 yıl sonra ilk defa şenlik düzenlendiğini ifade etti. Akbayır Kasabası'nda bulunan ve 7 yıldan beri akmayan Kevgirli pınarında bu yıl yeniden su çıkmasının ardından bir şenlik düzenlendi. Kevgirli şenliğinin açış konuşmasını, Akbayır Belde Belediye Başkanı Tahsin Öztunç yaptı. Öztunç, “Uzun zamandan beri ilk defa Kevgirli Şenliklerine ev sahipliği yapıyoruz. Buradaki su 7 yıl önce kurumuştu. Bu dönem yağışlarında çok olmasıyla birlikte tekrar akmaya başladı. Çok mutluyuz. Bu organizede bazı eksikliklerimiz olabilir. Fakat umut ediyoruz ki bu şenlikleri geleneksel hale dönüştürdüğümüzde daha güzel şeyler ortaya koyacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.Daha sonra mikrofona gelen Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, “Akbayır Belediye Başkanımızla seçilmemizin ardından çok fazla görüşme şansımız olmadı. Fakat beldesi için güzel hizmetlere imza attığını gördüm. Elbistan'da asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ben burada belde halkına bir söz vermek istiyorum. İlk fırsatta belde girişimdeki bulvarın asfaltını Elbistan Belediyesi olarak biz yapmak istiyoruz. Daha sonrada beldelerimizle işbirliği halinde çalışarak bölgesel yatırımlarımıza hız vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.Akbayır Beldesinin hizmet konusunda sıkıntılı bir belde olduğunu ifade eden, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Akbayır'ın hizmet alan bir belde haline geldiğini söyledi.Doğan, şunları belirtti:“Biraz önce Elbistan Belediye Başkanımız söyledi. Belde girişi asfalt yapılacak. Yolunu geçtiğimiz yıllarda biz yapmıştık. Yine birkaç sene önce bizden 6 kuyu istenmişti. Kuyular faaliyete geçti. Bunlar Akbayır'ı kurtaracak yatırımlar değil. Akbayır'ı esas kurtaracak yatırım Söğütlü Barajıdır. Şuan Adatepe barajı hızlandırıldı. 20 milyon TL bu sene para harcanacak. 3 yıl içerisinde bitirilecek. 2 yıl içerisinde kabası, daha sonrada sulama sistemi yapılacak. Söğütlü barajının da proje çalışmaları başladı. Onu da belirteyim. Tabi bunlar hükümet politikasıdır. Baraj meselesi hükümet politikası oluyor. Böyle milletvekillerinin zoruyla olacak basit işler değil. Milletvekilinin gücüyle çok değişecek, hızlandırılacak, yavaşlatılacak işler değil. 40 sene önce Türkiye'nin muhtelif yerlerinde 300 baraj yapımı başlamış. Her birine 2 milyon TL para ayrılmış ama 2 milyon TL ile baraj bitecek gibi olmuyor. Bu hızla devam etseydi Adatepe barajı 2045 yılında bitmesi gerekiyordu. Elbistan'daki hastane Türkiye'nin 40 ilinde yok. Elbistan hizmet görüyor. Yatırımları kendine alma gibi bir özelliği vardır. Yatırımlar ortada. DSİ'nin rakamlarına baksınlar, Milli Eğitimin rakamlarına baksınlar. Köy hizmetlerinin rakamlarına baksınlar. 7 yıldır Kahramanmaraş hizmetin Elbistan'a kaçmasından şikâyetçidir. DSİ'ye gelen her 100 liradan 80 lirası buraya aktarıldı. Milli Eğitime gelen paranın yarısı buraya aktarıldı. Köy hizmetleri aynı şekilde. Şuan Kahramanmaraş Elbistan'dan kurtulmak istiyor. Yani il olun ne olursanız olun biz sizden kurtulalım diyorlar. Artık Kahramanmaraş'la iş birliği yapıp Elbistan'ı satan siyasetçilerinde dönemi kapandı. 16 yıldır benim mizacımda kavga yapmak yoktur. Bu süre içerisinde ben hiç kendi kavgamı yapmadım. Ben Elbistan'ın kavgasını yaptım. Elbistan'ın kavgasını Kahramanmaraş'a karşı yaptım. Kahramanmaraş'la iş birliği yapan Elbistanlılara karşı yaptım. Bundan da yılmayacağım. Çünkü ben bu topraklarda misafir değilim. Burada doğdum, burada büyüm ve inşallah burada da defnediliriz. Sizin hakkınızı kimseye yedirmem. Yedirmedim de şimdiye kadar. Onun içinde rahat olun. Maraş'ın yatırımları kendine aktarma dönemi kapandı. Bizim köylerimizin yüzde 90'u asfalt, Kahramanmaraş'ın köylerinin yüzde 33'ü asfalt. Bizim köylerimizin yüzde 100'ünde telefon var. Maraş'ın yüzde 75'inde telefon var. Bizim köylerimizin hemen hepsinde evlerde içme suyu var. Kahramanmaraş'ın köylerinde bu rakam yüzde 50 bile değil. Yani Elbistan bu bölgede güçlenmeye yükselmeye devam ediyor. Sizin için her türlü kavga yapılır.” Konuşmaların ardından şenliğe katılan misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Şenliğe; Doğan Belde Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, Demircilik Belde Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe ve AK Parti ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı.13.07.2010 10:28 Akbayır 40 yıl sonra şenlikle tanıştıAkbayır Belediyesinin ev sahipliğinde Kevgirli Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, beldede 40 yıl sonra ilk defa şenlik düzenlendiğini söyledi. Akbayır Belediyesinin ev sahipliğinde Kevgirli Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, beldede 40 yıl sonra ilk defa şenlik düzenlendiğini söyledi. Akbayır Kasabası’nda 7 yıl aradan sonra çıkan Kevgirli pınarında bu yıl birde şenlik düzenlendi. Belediye Başkanı Tahsin Öztunç’un ev sahipliği yaptığı şenliklere, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, Doğan Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, Demircilik Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe ve AK Parti ilçe teşkilatı ile çok sayıda belde halkı katıldı. Belediye Başkanı Öztunç, “Uzun zamandan beri ilk defa Kevgirli Şenliklerine ev sahipliği yapıyor. Bu su 7 yıl önce kurumuştu. Bu dönem yağışlarında çok olmasıyla birlikte tekrar akmaya başladı. Çok mutluyuz. Bu organizede bazı eksikliklerimiz olabilir. Fakat umut ediyoruz ki bu şenlikleri geleneksel hale dönüştürdüğümüzde daha güzel şeyler ortaya koyacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Buraya kadar gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük ise, “Akbayır belediye başkanımızla seçilmemizin ardından çok fazla görüşme şansımız olmadı. Fakat beldesi için güzel hizmetlere imza attığını gördüm. Elbistan’da asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ben burada belde halkına bir söz vermek istiyorum. İlk fırsatta belde girişindeki bulvarın asfaltını Elbistan Belediyesi olarak biz yapmak istiyoruz. Daha sonra da beldelerimizle işbirliği halinde çalışarak bölgesel yatırımlarımıza hız vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’da, konuşmasında, “Akbayır beldesi hizmet konusunda sıkıntılı bir beldedir. Ama artık hizmet başladı. Biraz önce Elbistan Belediye başkanımız söyledi. Belde girişi asfalt yapılacak. Yolunu geçtiğimiz yıllarda biz yapmıştık. Yine birkaç sene önce bizden 6 kuyu istenmişti. Kuyular faaliyete geçti. Bunlar Akbayır’ı kurtaracak yatırımlar değil. Akbayır’ı esas kurtaracak yatırım Söğütlü barajıdır. Şuan Adatepe barajı hızlandırıldı. 20 milyon TL bu sene para harcanacak. 3 yıl içerisinde bitirilecek. 2 yıl içerisinde kabası, daha sonrada sulama sistemi yapılacak. Söğütlü barajının da proje çalışmaları başladı. Onu da belirteyim. Tabi bunlar hükümet politikasıdır. Baraj meselesi hükümet politikası oluyor. Böyle milletvekillerinin zoruyla olacak basit işler değil. Milletvekilinin gücüyle çok değişecek, hızlandırılacak, yavaşlatılacak işler değil. 40 sene önce Türkiye’nin muhtelif yerlerinde 300 baraj yapımı başlamış. Her birine 2 milyon TL para ayrılmış ama 2 milyon TL ile baraj bitecek gibi olmuyor. Bu hızla devam etseydi Adatepe barajı 2045 yılında bitmesi gerekiyordu. Biz hükümet olunca 2003 yılında bu 300 barajın 275 tanesinin yapımını durdurduk. Her sene 20 baraj bitirmeyi düşündük. 7 senedir her yıl 20 baraj bitiyor. 140 baraj bitti. Bu biten barajlar eski hızla devam edecek olsaydı 2040 yılında ancak bitecekti. Şimdi bitirilme sırası Adatepe’ye geldi. Söğütlü barajının da fizibilite çalışmaları başladı. Zannediyorum ocak ayından önce proje aşaması bitmiş olacak. Eğer bizim sistemimiz bizden sonra da gelecek hükümetler tarafından da devam ederse, tabi bizim gitmeye niyetimiz yok. Onu söyleyeyim. Daha 5-10 sene buradayız. Çok hızlı bir şekilde biter. Biz başladığımız zaman 3 sene içerisinde bitiriyoruz. İnşallah bir aksilik olmaz. Başlarsak 3-4 sene içerisinde biter. Bunu ben yaptırıyorum. Hayır. Bunu söyleyeyim. Barajlar bir hükümet politikasıdır. Daha önce vekiller şunu söylerdi. Başladı ha. Bitiyor ha. Şurada baraj, burada baraj derdi. Hiç birinin aslı çıkmadı. Biliyorsunuz benim bu konuda hiç sözüm olmadı. Ama hükümet aklı başında bir baraj politikası belirledi ve devam ediyor. Söğütlü barajımızda bunun içerisindedir. İnşallah birçoğunuz bu barajın bittiğini yakında görecektir. Türkiye siyasetçilerin vaat edip, yapmadığı bir ülkedir. Gelirler seçimde söz verirler, giderler unuturlar. Söz verdiğini bile unuturlar. Ben bunu yapmadım. 15-16 senedir. Siz bilirsiniz. Ben bu beldeye kuyu sözü vermedim ama yaptırdım. Ben seçimden bir gün önce söz vermem dedim. Çünkü söz başka bir şeydir. Ben çocukken Kapıdere-Kumlu yolu yapılacak denirdi. Ben emekli olmaya yaklaştım halen bu yol yapılıyordu. Ben vekil oldum. 1997 yılında ihale ettirdik. Biz hükümet olduğumuzda 1997 yılında hiç unutmuyorum 22 milyon TL para ayırttık. Biz düştük. Her yıl 1 milyon TL, 500 bin TL ödenek ayrıldı. Tabi bu hızla devam ederse o ayrılan ödenekte bekçi parası oluyor. Her halde 100 senede biterdi. Sonra biz hükümet olduk 4 yılda bitirdik. Ben çocukken Ekinözü ovası sulanacak denilirdi. 1997 yılında Kumlu yolu ile orayı birlikte ihale ettirdik. Orası içinde 18 milyon TL para ayırttık. Çalış köyünün bir bölümü bitti. Biz iktidardan düştük 500 bin TL ayırtmaya başladılar. Yine o hızla gitse o yatırımda 100 senede biterdi. Biz iktidar olduk. Bir etabını geçtiğimiz yıl, bu senede tamamını bitiriyoruz. Bu sene ayrılan para 22 milyon TL’dir. 100 bin dönüm arazi sulanıyor. İnşallah artık sıra burada. Bir vekilin gücü ne ise ben o konuda gayret edeceğim. Baraj meselesi devlet politikasıdır. Vekillerin gücünü aşar. Gerçi vekillerin tabiatında benim gücüm her şeye yeter derler ama bu böyle değil. Benim her şeye gücüm yetmiyor. Devlet politikasıdır bazı şeyler. Devlet politikası da artık Söğütlü barajının yapımını uygun görüyor. Bu işi de göreceksiniz. Tabi bölgesel olarak bizim ne yapmamız gerekiyorsa bizimle belediye başkanımız irtibat halindedir. Kooperatif başkanımızda burada. Bizden ne istedilerse onu yerine getirdik. Onu söyleyeyim. Ben gerçi buranın yolunu ben yaptım. Giden başkan ben pazarcık milletvekili ile görüştüm dedi. Ben buraya para ayırdım dedim. O dedi Gürcan Dağdaş’la görüştüm o ayırdı dedi. Böyle talihsizlikler siyasette oluyor. Niye oluyor onu da bilmiyorum. Ben bir şeye inanırım. “İyilik yap, denize at, balık bilmezse, hâlık bilir” derler. Ben vicdanen rahatım. Elimden geleni yaptım. Elimden geleni yapmaya da çalışıyorum. Ben vekil olduğumda bu Elbistan’ın Ketizmen köyünün yolu bile asfalt değildi. Bugün bütün köyler asfalt. Ben vekil olduğumda Akarca Köyü’nde 80 metre çeşme önünde kuyruk vardı. Bütün köylerde içme suyu şebekesi var. Ben vekil olduğumda 4 veya 5 beldede telefon vardı. Şimdi her tarafta telefon var. Ben vekil olduğumda Elbistan’da saatte bir enerji kesiliyordu. Merkezde 2 trafo vardı şuan 35 trafo var. Elektrik kesilmiyor. Kapıdere-Kumlu yolu bitti. Ekinözü sulama projesi bitiriliyor. 7 yılda yapılan 24 okulla 5 sağlık ocağı ve mükemmel hastanesi ile Elbistan Türkiye’nin problemsiz bölgelerinden biri haline geldi. Elbistan’daki hastane Türkiye’nin 40 ilinde yok. Elbistan hizmet görüyor. Yatırımları kendine alma gibi bir özelliği vardır. Yatırımlar ortada. DSİ’nin rakamlarına baksınlar, Milli Eğitimin rakamlarına baksınlar. Köy hizmetlerinin rakamlarına baksınlar. 7 yıldır Kahramanmaraş hizmetin Elbistan’a kaçmasından şikâyetçidir. DSİ’ye gelen her 100 liradan 80 lirası buraya aktarıldı. Milli Eğitime gelen paranın yarısı buraya aktarıldı. Köy hizmetleri aynı şekilde. Şu an Kahramanmaraş Elbistan’dan kurtulmak istiyor. Yani il olun ne olursanız olun biz sizden kurtulalım diyorlar. Artık Kahramanmaraş’la iş birliği yapıp Elbistan’ı satan siyasetçilerinde dönemi kapandı. 16 yıldır benim mizacımda kavga yapmak yoktur. Bu süre içerisinde ben hiç kendi kavgamı yapmadım. Ben Elbistan’ın kavgasını yaptım. Elbistan’ın kavgasını Kahramanmaraş’a karşı yaptım. Kahramanmaraş’la iş birliği yapan Elbistanlılara karşı yaptım. Bundan da yılmayacağım. Çünkü ben bu topraklarda misafir değilim. Burada doğdum, burada büyüm ve inşallah burada da defnediliriz. Sizin hakkınızı kimseye yedirmem. Yedirmedim de şimdiye kadar. Onun içinde rahat olun. Maraş’ın yatırımları kendine aktarma dönemi kapandı. Bizim köylerimizin yüzde 90’u asfalt, Kahramanmaraş’ın köylerinin yüzde 33’u asfalt. Bizim köylerimizin yüzde 100’ünde telefon var. Maraş’ın yüzde 75’inde telefon var. Bizim köylerimizin hemen hepsinde evlerde içme suyu var. Kahramanmaraş’ın köylerinde bu rakam yüzde 50 bile değil. Yani Elbistan bu bölgede güçlenmeye yükselmeye devam ediyor. Sizin için her türlü kavga yapılır” dedi. Doğan; “Elbistan’a ne yapıldı demek kolay. Ama herkes yürüdüğü yola, içtiği suya, yaktığı elektriği gittiği hastaneye bakmalıdır. 7 sene önce bir tek sağlık ocağı vardı. Biz bu bölgeden yüzde 63 oy alıyoruz. Bunu hiçbir parti alamaz. Hiç kimse alamaz. Geriye ne kalıyor yüzde 37. Geriye kalan kısım hep bir ağızdan ne yapıldı dediğinde zaman da vatandaş zannediyor ki bir şey yapılmadı. Ama yapılan şey çok. Elbistan kabuğunu yırttı. Yol çalışması devam ediyor. O yola uçak iner. O yollarda yüzlerce insan kaza yaptı hayatını kaybetti. Sadece Karaelbistan’da 7 yıl önce rakam 110 kişi idi. Biz oraya duble yol yaptık ışık koyduk bakın 7 yıldır bir tek ölümlü trafik kazası yok. Bayrak elimizde olduğu sürece devam edeceğiz. Bayrağın elimizde olması da Allahın takdiridir. Bu iş yalakalıkla olmaz. Allah takdir eder amenna, etmez yine amenna. Bayrak bizim elimizde olursa inşallah sizin kavganızı mücadelenizi vermeye devam edeceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından misafirlere ikramda bulunuldu. Kevgirli kaynağından sular içildi. | |
|